Crowdfunding werkt het beste via OAMKB

Door onze goede ervaringen met crowdfunding is OAMKB nu helemaal fan ervan. We hebben inmiddels veel kennis vergaard over hoe we sneller en succesvoller met de crowdfunding platforms kunnen werken en dit delen we graag met jou. Ben je een klant van ons en wil je een financieringsaanvraag laten realiseren door crowdfunding? Dan zijn we ook fan van jou! We delen namelijk ons netwerk met jouw bedrijf zodat je aanvraag snel wordt volgestort.

Onze crowdfunding begeleiding bestaat uit bijvoorbeeld:


Hiernaast kun je bij ons administratiekantoor in Cuijk terecht voor:

Wat zijn de voordelen van crowdfunding?

Al binnen drie weken resultaat
Het wordt als MKB ondernemer tegenwoordig steeds moeilijker om via de bank een financiering voor je onderneming te krijgen. De procedure duurt veel te lang en het resultaat kan uitblijven. Met crowdfunding heb je een snelle manier van investeren te pakken. Als je het goed doet, kun je de investering al binnen drie weken binnen hebben.

Gebruik het als marktonderzoek
Crowdfunding heeft als extra bonus dat je het kunt inzetten als marktonderzoek. De investeerders beleggen namelijk alleen maar in bedrijven waar ze in geloven en een toekomst voor zien. De waardering die je krijgt voor je onderneming, geeft goed weer hoe het valt bij het publiek. Het is mogelijk om zonder kosten een aanvraag te plaatsen om te zien hoeveel mensen je aantrekt.

Gebruik het als marketingtool
Je kunt crowdfunding goed gebruiken als marketingtool door incentives te bieden. Geef de investeerder bijvoorbeeld een barkruk met zijn of haar eigen naam erop als dank voor de investering. Op deze manier bouw je een fanbase en een netwerk op. Je begint met de mensen die dichtbij je staan, je familie en vrienden en vraagt ze of ze je idee goed begrijpen en of ze zouden willen investeren. Hierna stap je over op je netwerk en laat je je aanvraag aan al je relaties zien. Zij kunnen dit vervolgens weer verspreiden. Zelf gebruik je social media, e-mails en persoonlijk contact om je aanvraag aan een nog breder publiek bekend te maken. Je bouwt zo steeds meer draagvlak en naamsbekendheid op en als klant van OAMKB verspreiden wij jouw aanvraag in ons uitgebreide netwerk.

Hoe werkt het?

 
 
 
 
 
 

Een crowdfunding project is een manier om andere mensen de gelegenheid te geven te investeren in jouw onderneming. Er wordt gewerkt met de vraag naar en het aanbod van geld. Met behulp van de samenwerking met geldvoorelkaar.nl kan OAMKB je aanvraag op hun website presenteren. De bezoekers, de ‘crowd’, beoordelen de projecten en investeren in degenen die zij aantrekkelijk vinden. Hierdoor heb je een heleboel investeerders die je niet kent, maar die het wel mogelijk maken om je project werkelijkheid te maken.

OAMKB regelt het
Ons administratiekantoor in Cuijk regelt alles voor je. De gegevens worden verzameld en gecontroleerd, de pitch wordt geschreven, de aanvraag wordt ingediend en de voortgang wordt bijgehouden. We hebben een vast stappenplan voor je klaarstaan.

De 10 stappen voor succesvolle crowdfunding

  1. Stuur je ondernemingsplan plus gegevens naar info@OAMKB.nl of neem contact op met een OAMKB professional in je buurt.
  2. Je ondernemingsplan wordt gecontroleerd en beoordeeld.
  3. Het plan wordt eventueel aangepast en we brengen de financiële uitwerking in kaart.
  4. Wij helpen je om een netwerk op te bouwen voor het verspreiden van je aanvraag.
  5. Om je aanvraag succesvol te laten zijn, is het heel belangrijk om een goede pitch te hebben. We helpen je hiermee.
  6. De investeringsaanvraag bereiden we samen voor. Het rentepercentage moet worden afgestemd op de investeerders als jijzelf.
  7. Wij zijn bekend met alle crowdfunding platformen en kunnen daardoor je aanvraag op de best passende plaatsen.
  8. Het is tijd om je aanvraag in te dienen. Door onze goede voorbereiding worden onze aanvragen altijd goedgekeurd.
  9. Onze ervaring heeft ons geleerd dat de meeste aanvragen al binnen een paar dagen  worden voldaan.
  10. De contracten worden als laatste via het platform met de investeerders opgemaakt en jij krijgt de investering op je bankrekening gestort.

Welke voorwaarden zijn er?
Het rentepercentage en de looptijd kies je zelf. Het maximum is 10 jaar. De opbrengst voor investeerders ligt gemiddeld tussen de zes en tien procent en dat is erg hoog, meer dan een spaarrente bijvoorbeeld. Omdat de financiers hun geld kwijt zijn bij het faillissement van de geldvrager, spreiden ze hun investeringen meestal uit over meerdere projecten.

Welke projecten of ondernemingen zijn het meest geschikt?

Iedere onderneming kan een aanvraag indienen. De aanvragen zijn tot nu toe onder de €700.000,-. Het is als ondernemer belangrijk om zicht te hebben op waar de kansen liggen en of het bedrag kan worden afgelost in de bepaalde looptijd. OAMKB helpt je hierbij om te zorgen dat jouw project een succes wordt.

Stapelfinanciering

Er is  een combinatie van financieringsmogelijkheden wat stapelfinanciering wordt genoemd. De ondernemer zorgt voor de financiering door een deel zelf aan te leveren, een deel van de bank te krijgen en een deel via crowdfunding binnen te halen. Dit kost uiteraard wel meer tijd dan alleen via crowdfunding te werken.

 

Wil je weten of crowdfunding van jouw onderneming een succes kan maken? Neem dan vrijblijvend contact op en informeer naar de mogelijkheden. Wij staan voor je klaar!

 

Bekijk hier onze crowdfunding voorbeelden Hoe werkt crowdfunding bij OAMKB?